У вигаданих персонажів страшних маніяків-вбивць, на жаль існують реальні прототипи, які були куди жорстокіше придуманих героїв. Лиходії-лікарі - від доктора Джекілла до доктора Лектера залишили криваву пляму в історії людства.

Історія криміналістики наводить переконливі приклади діяльності лікарів-психопатів, які порушували клятву Гіппократа і використовували свої знання на шкоду людям.

Ідеально зроблені розрізи на тілі жертви умілими руками Джека-Різника - одного з перших і найвідоміших з усіх серійних вбивць - завжди наводили на думку про те, що він є майстерним хірургом.

Поліцейські які взялися за розслідування справи по Джеку-Потрошителю висунули кілька "кандидатів" на його роль:

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

- Михайла Острога - російського лікаря-маніяка, який провів залишок свого життя в притулку для душевнохворих;

- ще одного російського лікаря - Олександра Педаченко, вбивцю, який зійшов з розуму, якого царська таємна поліція вислала до Англії;

- англійського хірурга на ім'я Стенлі, який нібито сам зізнався на смертному одрі в скоєнні уайтчеплскіх вбивств. До слова, тих хто приписував собі вбивства Різника було досить багато.

Автор готується до публікації книги "25 років щоденника Джека-різника" Роберт Сміт вважає, що в питанні про особу легендарного серійного вбивці пора ставити крапку. Довгий час ключем до розгадки цієї таємниці вважалися записи торговця бавовною з Ліверпуля Джеймса Мейбріка, знайдені в 1992 році в його будинку. Експерт стверджує, що Мейбрік і Різник - дійсно один і той же чоловік.

Сучасник Джека-Різника американець Г.Г. Холмс був справжнім лікарем-маніяком. Отримавши ступінь у Мічиганському університеті в Анн-Арбор, Холмс поїхав в Чикаго, де спорудив свій знаменитий "замок вбивств", в підвалі якого перебувала моторошна анатомічна лабораторія.

Але Холмс не був лікарем, або хірургом, а фармацефт. Він витягав і додаткову вигоду з "хірургічної тренування", продаючи скелети своїх жертв в місцеві анатомічні школи.

Томас Нейл Крім британський психопат орудує в Атлантиці відрізнявся не меншою жорстокістю. Отримавши медичну ступінь в Монреальському університеті Макгілла і продовжив освіту в престижному Королівському коледжі лікарів і хірургів в Единбурзі.

Проживаючи в Чикаго, він нещадно вбив кількох жінок, невміло зробивши нелегальні аборти. Крім того, він отруїв чоловіка своєї коханки, додавши йому стрихнін в ліки від епілепсії. Звільнившись після десятирічного ув'язнення в Джолієт, Крім вирушив до Англії, де і став серійним вбивцею. Його жертвами, як і у Джека були повії - він отруїв п'ять дам легкої поведінки, перш ніж був спійманий, засуджений і повішений в 1892 році.

Доктор Крім теж претендував на роль Джека-Різника: перед тим як провалитися в люк під шибеницею, він закричав: "Я - Джек! .."

Жахлива історія сталася з іншого боку Ла-Маншу, через п'ятдесят років після цієї події. Так жителі паризької вулиці Ле Севр одного разу відчули жахливий сморід, що виходив з сусіднього будинку.

Коли пожежники змогли потрапити в будинок, їм відкрилася страшна картина: в підвалі лежала купа гниючих людських останків. Як з'ясувалося, цей будинок належав доктору Марселю Петье. Він заявив, що в підвалі знаходяться трупи вбитих бійців руху опору зрадників, які співпрацювали з нацистами.

Але правда з'ясувалася лише коли війна закінчилася і вона виявилася кошмарною. Насправді це були останки багатьох французьких євреїв, які намагалися врятуватися втікши з окупованої нацистами Франції.

Жорстокий лікар представлявся своїм жертвам учасником руху Опору і пропонував їм допомогу. Він обіцяв витягти їх на свободу, за винагороду. Але свободою здавалася страшна смерть.

Безневинні ні про що не підозрюючи люди йшли до нього в будинок, взявши всі свої цінності. Потім він робив їм під виглядом "щеплення" смертельну ін'єкцію стрихніну і замикав в кімнаті, де, ймовірно, через замкову щілину міг спостерігати їх агонію. Люди загинули, а Петье забрав їхні речі. Так і не розкаявшись у скоєному, в 1946 році вбивця Петье з посмішкою зійшов на гільйотину.

Остання історія мабуть найнезвичайніша з написаних. Шведський монстр-медик Теете Херме в середині 1980-х років убив і розчленував, за даними слідчих, як мінімум дев'ять жінок. За жахливою іронією долі саме доктор Херм, що служив патологоанатомом в стокгольмській поліції, проводив розтин трупів своїх же жертв.

Нагадаємо, 11 шокуючих методів лікування в психіатрії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", це найжорстокіші жінки в історії людства.

Також "Знай.uа" писав, як підприємлива нічний метелик винищила десятки дітей.