Глибини океанів і озер таять в собі не менше красот і загадок, ніж суша земної кулі. Люди часом навіть не підозрюють, скільки стародавніх скарбів і пам'яток можна побачити під товщею води.

Від корабельних катастроф до статуї Христа-Спасителя: ці підводні пам'ятки дійсно варті вашої уваги.

Велика блакитна діра

305 метрів в діаметрі і глибина, що перевищує 120 метрів, роблять її справжньою принадою для дайверів-екстремалів з усього світу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину
Показати ще

Ця ідеально кругла вирва розташована в центрі атолу Лайтхаус-Риф, що входить до складу Белізського бар'єрного рифа.

Статуя Амфітрити

Якщо ви коли-небудь мріяли зустріти справжню русалку, то наступну відпустку варто провести на Великому Каймані. Одна з головних визначних пам'яток острова - це статуя русалки, встановлена ​​на глибині близько 6 метрів.

Джіні Спрінгс

По всій території Флориди розкидано безліч прісноводних підводних печер, відкритих для дослідження. Але Джіні Спрінгс стоїть глибою: щоб зануритися в кристально чисті води, що заповнюють печеру до склепінь, туристи з'їжджаються з усього світу.

Museo Subacuático de Arte

У Мексиці в чарівному підводному музеї на постійній експозиції знаходяться понад чотири сотні скульптур. Кожна з них розташована таким чином, щоб створювати необхідний життєвий простір для морської флори і фауни. Відвідувачі MUSA оглядають експозицію пропливаючи на човнах.

Озеро Гурон

У Канаді в районі Великих озер відбулося понад 6 000 корабельних аварій. Деякі з затонулих кораблів добре видно на мілководді озера Гурон, розташованого в національному морському парку.

Підводний монумент Йонагуни

До сих пір це дивне утворення є предметом численних спекуляцій і дискусій. Примітний монумент, прихований прибережними водами японського острівця Йонагуни, вчені виявили ще в 1986 році. Гірська порода має багаторівневі площині і прямі краю, що надає їй форму свого роду піраміди.

Зелене озеро

Всю осінь і зиму австрійське Зелене озеро являє собою невеликий, але вельми мальовничий водойму, навколо якого пролягає безліч туристичних маршрутів. Але коли сніг з навколишніх гір починає танути, рівень води зростає, озеро збільшується в розмірах настільки, що найближчий парк повністю йде під воду.

Сільфра

Єдине на Землі місце, розташоване в Ісландії, де можна поплавати між двома континентальними плитами. Тріщина Євразійської і Північноамериканської плит розширюється на 2 сантиметри щорічно - унікальна можливість доторкнутися основи нашої планети своїми руками.

Дос Ойос

Вона ідеально підходить для дайвінгу: тут часто збираються досвідчені аквалангісти і сміливці, готові ризикувати заради гострих відчуттів. Саме цю печеру, приховану в мексиканській глибинці, знімали для одного з епізодів Discovery Channel.

Христос з Безодні

Підняті руки і жорсткий погляд, створений заломленням світла в воді, надають статуї досить зловісний вигляд. Дивовижна статуя Христа Спасителя, що отримала в народі назву "Христос з Безодні", стоїть під водою біля берегів італійського острова Сан-Фруттозо.

Нагадаємо, великі міста, які поглинула морська безодня.

Як повідомляв портал "Знай.uа", американка Лінн Кокс дісталася вплав з США до Росії.

"Знай.uа" писав, чий череп зображений на прапорі всіх розбійників.