23 червня 1964 року Артур, Мерлін і Річард Кнеррі запатентували гімнастичний обруч — Hula-Hoop.

Засновники каліфорнійської компанія Wham-O, американські іграшники Річард Кнеррі і Артур Мерлін першими почали виготовляти хула-хупи. Не зовсім звичайна назва Wham-O означала звук, який видавала їхня перша іграшка рогатка. Додумалися вони до створення Hula-Hoop, завдяки свідченням одного австралійця про те, що в його країні на уроках фізкультури діти крутять бамбукові обручі навколо талії.

Артур і Річард думали недовго - вони розробили власну версію кільця і провели перші випробування в початковій школі міста Пасадені.

23 червня 1964 року вони запатентували обруч. Винахідники пообіцяли подарувати дітлахам хула-хупи, якщо вони навчаться добре їх крутити.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Ідея була не новою. Скам'янілі обручі знаходили ще при розкопках в Єгипті, їх клали в могили єгипетських вельмож. В одному з музеїв Британії стоїть ваза, на якій зображений атлет, що крутить обруч.

Нula-Ноор швидко полюбився людям і став завойовувати ринок.

У 1985 році у своїй книзі "Американські примхи" Річард Джонсон писав:

"Ні одна сенсація не захоплювала країну так, як захопив хула-хуп".

Справи пішли в гору і компанія Wham-O стала виробляти по 20 тисяч хула-хупів на день на фабриках в семи країнах. Багато компаній підхопили ідею і стали випускати свої модифікації хула-хупа. За чотири місяці було продано 25 млн. хула-хупів.

Нагадаємо, що дивний артефакт, покритий з обох сторін дзеркальними письменами, хвилював розуми істориків протягом кількох сотень років.

З 16-го століття Базель був домом для загадкового папірусу, написи на якому нанесені дзеркально з обох сторін. Тепер дослідницька група з Базельського університету розгадала таємницю, яка мучила багато поколінь учених.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", 3 вересня 1914 року американці Мері Фелпс Якоб був виданий перший патент на винахід бюстгальтера під назвою Caresse Crosby.

Також портал "Знай.Ua" повідомляв про те, що названо найбільш безсердечні жінки в історії.