Незважаючи на розвиток технологій, вчені до цих пір не можуть розшифрувати деякі важливі історичні документи. Вражаюче, але в світовій історії до сих пір є тексти, які не можуть прочитати. Сотні криптографів, лінгвістів, математиків прикладали свої зусилля для їх розшифровки, але все марно. Таємниця залишається нерозгаданою.

Хто знає, може саме в них і криється загадка існування людства. Давайте про них дізнаємося докладніше.

Манускрипт Войнича

Вважається, що невідомий алхімік спеціально розробив таємничу, яка не існує в реальності, але має сенс мову.
Кодекс з безліччю ілюстрацій датують 1404 роком, тобто написаний він був в епоху раннього Відродження. На сторінках рукопису немає жодного достовірного зображення земних тварин і мова, якою він написаний, не може бути розшифрована.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Срібний сувій

При розкопках стародавнього йорданського міста Джараш археологи наткнулися на крихітний срібний амулет. У 2015 році вченим вдалося розгорнути мікроскопічний сувій, не пошкодивши його. Виявилося, що вся внутрішня сторона покрита дивними, що не перекладаються ні на одну існуючу мову письменами.

Кодекс Селден

Рукопис зроблений зі шкіряних смужок, покритих для збереження левкас. П'ять сотень років провів цей манускрипт під шаром гіпсу: тільки в минулому році вчені просканували старовинну міштекского рукопис і виявили прихований текст. Зрозуміти його не можуть до сих пір.

Закінфскій кодекс

На сторінках цієї древньої книги колись давно було записано оригінальне "Євангеліє від Луки". Але потім хтось акуратно стер весь текст, щоб повторно використовувати папір - мабуть, людина навіть не підозрювала, що саме він стирає. Сьогодні спектроаналіз дозволяє дослідникам побачити букви оригінального тексту, але до розшифровки пройде ще чимало часу.

Кодекс Рохонці

Нерозшифрований манускрипт був знайдений в бібліотеці князів Баттьяні в Рехніце. В даний час більшість вчених поділяє думку Кароля Сабо про те, що кодекс є містифікацію, яка виконана трансильванським антикваром Самуїлом Немеш.

Артефакт Цзяху

Вчені датують написи 6 600 роком до нашої ери, але не можуть розшифрувати жодної з них. Це багато в чому умовний термін, яким позначають відразу кілька черепків з написами, виявлених вченими в провінції Хенань.

Новгородський кодекс

На кількох дощечках приховано величезну кількість неодноразово переписували інформації, і поки немає ніяких передумов, що вчені зможуть здобути хоча б інформацію з верхніх шарів. Ретельний аналіз дозволив вченим максимально достовірно датувати так званий Новгородський кодекс: рукопис-палімпсест віднесли до IX століття.

Кодекс Copiale

Німецький зашифрований рукопис другої половини XVIII століття. У ньому міститься інформація про таємне товариство масонського типу під назвою "Oculisten". Манускрипт був записаний незрозумілими символами, умляутами та літерами грецького і латинського алфавітів. На даний момент дослідники зуміли розпізнати декілька перших сторінок кодексу. Однак, численні відсилання до зашифрованих імен братів-масонів серйозно ускладнюють дослідницьку роботу.

Нагадаємо, міжнародна команда дослідників спростувала ідею про те, що найдавнішим писемним вживанням нуля для заповнення розряду (як в числі 101, наприклад) слід вважати рукопис з Бахшалі, давньоіндійський математичний підручник.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені розшифрували стародавні рукописи алхіміка.

"Знай.uа" писав, Ватикан приховує від світу реальний текст Біблії.