В Одесі під час реставрації старовинного будинку Руссова знайшли послання з минулого століття, яке залишили для нащадків радянські реставратори.


Написане від руки повідомлення прочитали працівники Укрспецпроекту. Воно датоване травнем 1974 року. Лист був запечатаний у пляшці, пишуть місцеві ЗМІ.


Тоді будівлю відновлювали вперше за радянський період. Будівельники "підлатали" перший поверх (з боку "Аптеки Гаєвського") і полагодили ліфт, який працював до 2009 року.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще


Також в будинку Русова виявили бомбосховище і евакуаційний тунель, що веде на Соборну площу.
Будівлю у стилі необароко було створено як прибутковий будинок в 1897-1900 роках на замовлення підприємця, одеського колекціонера і мецената Олександра Руссова. Чотириповерховий, з магазинами на першому поверсі. Після спорудження будинку одне з торгових приміщень орендувала аптека Гаєвського. 1908 року після смерті Руссова будинок придбав Антон Еразмович Гаєвський. Будинок знаходиться на північному боці Соборній площі.

Нагадаємо, наш Всесвіт повний загадок, які не вписуються в усталену систему знань.

У селі Саньсіндуй, розташованому в китайській провінції Сичуань, було зроблено чудове відкриття, яке відразу ж привернуло загальну увагу і змусило переписати історію китайської цивілізації.


Довгий час вважалося, що стародавня культура Китаю, що виникла в одному місці, в подальшому поширилася уздовж берегів Хуанхе (Жовтої ріки). Але знахідки 80-х років минулого століття, збурили весь археологічний світ, зруйнувавши ці традиційні уявлення.


У 1986 році робітники випадково виявили дві величезні ями, заповнені артефактами з різних матеріалів - глини, нефриту, бронзи, золота, - близько 1000 штук.


Як повідомляв раніше Знай.ua, Семюель Морзе – винахідник названої в честь нього абетки, про яку ви, швидше за все, чули. Моряки і льотчики використовують її для ефективної комунікації. Вона являє собою досить складну систему тире і точок.


Одне з найпопулярніших "слів" в абетці Морзе - SOS. Його склад: 3 крапки, 3 тире, 3 точки. Це універсальний сигнал лиха. Вважається, що SOS розшифровується як "врятуйте наш корабель" або "врятуйте наші душі". Насправді, це не зовсім так. По суті, у "SOS" взагалі немає ніякого значення.


Також Знай.ua писав про те, що людство бачило чимало яскравих персонажів, які запам'ятались світу завдяки досить загадковим обставинам.