В осінню пору час не тільки збирати урожай, а і думати про наступний. Тому, щоб урожай яблук та груш в наступному році був щедрий, варто підживити дерева.

Якщо до підживлення віднестись правильно, то дерева добре перенесуть низькі температури та дадуть багатий урожай у наступному році.

Удобрення

При виборі добрив пам’ятайте, що осінні добрива не повинні містити у складі азот.

Для яблунь восени найкраще підходить сірчанокислий калій. Добриво допомагає молодим гілкам зміцнити кору, саме тоді дерево легше перенесе холодну пору.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

яблуня, скріншот з відео
яблуня, скріншот з відео

Сірчанокислий калій потрібно додавати у район стовбурового кола. Це для того, щоб вона перед потраплянням на коріння розклалася та не обпекла коріння дерева. Якщо яблуня дає плоди не перший рік, то варто вносити добрива у лунки по периметру крони. Щоб кислотність ґрунту прийшла у норму варто також додавати крейду, або вапно.

Після того, як дерева будуть підживлені, біля коріння варто мульчувати органічними продуктами. Сюди відноситься перегній та компост.

Такі ж самі маніпуляції з підживленням варто повторити й з грушами.

Груші. Фото скріншот з Youtube
Груші. Фото скріншот з Youtube

У жовтні добрива для дерев не вносять. Цей місяць у саду варто присвятити поливанню, щоб коріння набралось сили на зиму та укріпилось. Окрім того, воно повинно набратись достатньої кількості вологи. Після поливу варто замульчувати ґрунт компостом та перегноєм. Тоді, коли сніг буде розтавати, мульча стане додатковим удобренням яблуні, або груші.

Всі ці поради варто виконувати з огляду на свої дерева. Якщо дерева колоновидні, то з добривами не варто захоплюватись. Правильний догляд – завжди запорука гарного врожаю наступного року.

Нагадаємо, портал Знай інформував, врожай буде, як "намальований": найкраще підживлення для полуниці, яке вносять у вересні

Раніше на порталі Знай повідомлялося, посадіть ці рослини зараз та насолоджуйтесь розкішним садом вже ранньою весною

Також, наш портал інформував, "Сусіди" для троянд: біля яких рослин краще не садити квітку