Люди, які ретельно стежать за своїм здоров'ям та фігурою, намагаються вводити до раціону якомога більше овочів. Багато з них мають дуже корисні властивості, але медики назвали той овоч, який виділяється і заслужено несе звання "суперфуду".

Саме цей овоч містить поживні речовини та органічні рослинні сполуки, які захищають організм від різних хвороб. Крім того, він сприяє зниженню артеріального тиску, зміцнює стінки судин, покращує роботу печінки, допомагає виводити зайву рідину з організму.

Здоров'я серця, фото nur.kz
Здоров'я серця, фото nur.kz

Все це про буряк. Незважаючи на очевидну користь для здоров'я, віе залишається одним з найдешевших на ринку. Приготувати з нього можна всілякі страви - вінегрет, борщ, різні салати або просто їсти у відвареному або запеченому вигляді.

Цей овоч багатий на мінеральні солі, органічні кислоти, фолієву кислоту, залізо, вітаміни багатьма іншими корисними речовинами.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Однак варто попередити, що буряком не рекомендується захоплюватися людям із захворюваннями нирок, сечового міхура та з гастритом. Щавлева кислота у складі буряка може нашкодити при сечокам'яній хворобі. У коренеплоді також багато цукру, тому його необхідно обмежити діабетикам.

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, чому "не доїдати" при дієті неправильно - найкращі поради експертів, щоб скинути вагу

Раніше ми писали про те, що не робіть цього з молоком у жодному разі: топ помилок, через які псується продукт

Як повідомляв Знай.ua, справжнє джерело вітамінів, але буває небезпечним: кому не можна їсти редис