Багато людей щорічно сидять на дієтах, аби не набрати зайвої ваги... або пробують навпаки скинути його, паралельно займаючись у спортзалі.

Проте є така думка, що обмеження їжі призведе до потрібного результату. Хоча це не так. Щоб успішно схуднути, необхідно зменшити калорійність раціону, споживаючи менше калорій, ніж витрачаєте під час фізичної активності.

Схуднення. Фото: Youtube
Схуднення. Фото: Youtube

Але це не означає, що потрібно відмовлятися від улюблених смаколиків, вуглеводів чи голодувати. Про це повідомляє видання Insider.

Одним із ключів до ефективного зниження ваги є додавання різних джерел білка до раціону, які допоможуть відчувати ситість. Про це заявляє спортивний дієтолог Енджі Аше. Білки є важливим макронутрієнтом, необхідним підтримки м'язів, зокрема.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Дослідження показують, що достатнє споживання білка сприяє збереженню м'язової маси та підтримці метаболічних процесів, що сприяють зниженню ваги.

За словами спортивного дієтолога Ненсі Кларк, ідеальна добова норма білка становить від 0,6 до 1 г на кілограм маси тіла.

Схуднення, скріншот з відео
Схуднення, скріншот з відео

Ще одним способом збільшити обсяг їжі та зменшити калорійність – споживати більше клітковини (бобові, фрукти, овочі та цільові зерна). Вони уповільнюють травлення, допомагаючи зберігати відчуття ситості та сприяючи здоровому зниженню ваги.

За словами дієтології Джаклін Лондон, частою помилкою в дієтах є акцент на обмеженні їжі, що може призвести до подразнення, голоду та зменшення ймовірності дотримання харчового плану.

Натомість слід зосередитися на включенні здорових продуктів до раціону, щоб задовольняти свої харчові потреби.

Нагадаємо, чим краще заїдати алкоголь, щоб на ранок бути "огірочком": дотримуються правил не всі

Як повідомляв "Знай.ua", знайдуться в кожному холодильнику: які продукти можуть стати причиною різких стрибків тиску

Знай.ua писав, чи корисна Coca-Cola організму - лікар розкрила все про газування: "Як і інші кислі продукти"