У Мексиці учені знайшли величезний палац, в якому проживало елітне суспільство майя понад 1000 років тому у стародавньому місті Кулуба. Про це пише Національний інститут антропології та історії (INAH).

За інформацією дослідників, будівля висотою 6 метрів, довжиною 55 метрів і шириною 15 метрів було заселена між 600 і 1050 роками н. е.

Палац виявили випадковим чином під час дослідження лісового масиву Кулуба, який намагаються захистити від вітру і сонця.

Відзначається, що місто Кулуба був вкрай важливий для з'єднання з містами майя Ек-Балам і Чичен-Іца, оскільки майя управляли великими ділянками території, які зараз розташовані на півдні Мексики, Гватемали, Белізу і Гондурасу.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Виявилося, що біля палацу, розташованого на центральній площі Кулуби, було кілька інших цікавих місць. Зокрема, був знайдений вівтар, залишки двох житлових будівель і круглу споруду, швидше за все слугувала піччю.

Нагадаємо, що в італійському місті Рим археологи випадково знайшли секретний склеп Ватикану.

Як повідомляв портал Знай.uа, археологи знайшли секретний коридор в стародавньому палаці майя.

Також портал Знай.uа писав, що на грецькій горі Афон, куди пускають тільки чоловіків, вчені виявили жіночі кістки.