Хризантеми – королеви осені, але радувати цвітінням вони будуть недовго. Але засмучуватися не варто, є два правила, які можуть подовжити цвітіння на тижні.

Багато дачників здійснюють типову помилку, через яку рослини швидко відцвітають. Вони обрізають їх дуже рано, а це заважає зміцненню кореневої системи на зиму. Від того, що коренева система не набрала силу, рослина може хворіти наступного року, а то і зовсім пропасти.

Хризантеми, скріншот з відео
Хризантеми, скріншот з відео

Завдяки своїм природнім речовинам хризантеми можуть відлякувати комарів, мурах та інших комах. На відміну від інших рослин, ці квіти не люблять занадто теплий клімат і розквітають у прохолодних умовах. Тому найбільше підходять для вирощування у місцях, де осінь досить прохолодна, або навіть морозна.

Якщо за ними добре доглядати восени, то цвітіння буде ряснішим та довшим. Обрізання та прищипування краще залишити до весни, коли рослина трохи виросте з-під землі. Обрізання сприяє розгалуженню і тому, що кущ буде пухнастіший та сильніший. До того ж, рослина завдяки цьому буде квітнути більше і яскравіше. Восени ж обрізати хризантеми варто перед початком зими, аж до рівня землі. Раніше їх різати не варто, адже листя живиться від сонця і сприяє посиленню кореневої системи.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Хризантеми, скріншот з відео
Хризантеми, скріншот з відео

До того ж, обрізка стебла перед самою зимою допоможе уникнути пошкодження куща під час вітрів та снігопадів. Ця практика допоможе виростити сильну та квітучу рослину, яка буде радувати рясним цвітінням довгий час.

Нагадаємо, портал Знай інформував, у жодному разі не прибирайте листя з грядок: важливе правило перед зимою, про яке знають не всі городники

Раніше на порталі Знай повідомлялося, більше світла та нечастий полив: як підготувати кімнатні рослини до зими

Також, наш портал інформував, підготовка саду до холодів: які рослини потрібно обов'язково вкривати на зиму