В боротьбі із зайвою вагою люди мучать себе дієтами, виснажливими тренуваннями.

Іноді результати їх не задовольняють і тоді виникає думка покинути цей тяжкий шлях. Однак є декілька факторів, про які мало хто знає, але вони значно впливають на надмірну вагу.

Перший фактор: зміни процесів пов'язаними з гормонами. За період життя жінки проходить багато змін: юність, вагітність, клімакс. Всі ці чинники зумовлюють набір ваги. Для того аби мінімізувати це рекомендують поступово збільшувати фізичні навантаження та регулярно консультуватися з лікарем.

Другим фактором є надмірне споживання фруктів. Існує міф, що потрібно їсти багато фруктів на дієті, однак в їх складі містяться доволі калорійні складові: фруктоза, сахароза та глюкоза.

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube
Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Стан здоров'я - третій чинник, що впливає на вагу. Підвищення рівня гормонів, запори, збої в циклі, порушення роботи щитовидної залози. В таких випадках потрібно обов'язково звернутися за консультацією лікаря.

Ще одним не менш важливим фактором є вплив стресу. Часто люди "заїдають" свої переживання, не можуть заснути через виділення гормону стресу - кортизолу. Такі дії призводять до набору ваги.

Переїдання через стрес, фото gastronom
Переїдання через стрес, фото gastronom

Останнім фактором залишається прийом препаратів. Зачасту пацієнтам назначають хімічні препарати, які мають чимало побічних ефектів, серед яких і набір ваги.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, повідомляв, лікарі назвали небезпечні ранкові звички, що руйнують організм

Раніше портал Знай інформував, ризик раку і хвороби серця зменшиться: вчені назвали корисні звички для здоров’я

Також наш портал повідомляв, як врятувати серце від хвороб: овочі, що знижують холестерин