Кашель буває різних видів і може з'явитися з низки причин - від алергії до застуди. Але у всіх випадках він може стати справжньою проблемою під час спроб заснути. Втім, є способи заспокоїти набридливий кашель. Про це пише портал useti.

Якщо кашель заважає заснути, то метод із рахуванням овечок точно не допоможе. До вирішення проблеми слід підійти комплексно, залежно від виду кашлю.

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Вологий кашель

Сон на спині або на боці навряд чи буде міцним, адже у горлі може накопичуватися слиз, що провокує кашель. Як варіант можна підняти голову та шию, склавши кілька подушок і це має полегшити стан. Однак не варто піднімати надто високо, адже це може принести дискомфорт та біль у шиї.

Також рекомендується випити теплий напій – він заспокоїть горло та розпушить слиз. Але в жодному разі не можна пити гаряче.

Популярні новини зараз
Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Кашель, скріншот відео
Кашель, скріншот відео

Сухий кашель

З сухим кашлем необхідно боротися, наприклад, використовуючи спеціальні льодяники, які є в кожній аптеці. Деякі з них містять ментол, що допомагає відкрити пазухи, інші вітамін С або інші компоненти, які заспокоять біль горлі. Також можна придбати засіб, що блокує кашльовий рефлекс.

При цьому потрібно пити багато рідини – не менше 8 склянок води або чаю на день. Це може зберігати горло змащеним та захищати його від подразників.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, як не впасти з ніг при різких перепадах погоди: поради метеочутливим.

Також наш портал інформував, фахівці пояснили, чому подрімати в обід – не найкраща ідея: на довголіття можна не розраховувати.

Крім того, ми писали, навіть щіпка може нашкодити: дієтологи попередили про небезпеку приправи, яка є на кожній кухні.