Чай – один із найпопулярніших напоїв у світі. Його приємно пити дощовими осінніми днями, морозними зимовими вечорами й навіть у розпал літа. Але дуже важливо знати міру і не вживати літрами, інакше є ризик нашкодити організму. Про це пише портал sayidaty.

У великих кількостях чай може не кращим чином позначитися на здоров'ї людини. Наприклад, флавоноїди, які містяться в напої, перешкоджають засвоєнню заліза з їжі, особливо рослинної.

Чай, фото: Знай.ua
Чай, фото: Знай.ua

Крім того, чай містить кофеїн, тому надмірне споживання може спровокувати стрес, безсоння, тривогу та серцебиття. Також напій може вплинути на зуби – при надмірному вживанні вони можуть пожовтіти.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Особливо експерти виділяють червоний чай. У ньому високий рівень кофеїну, тому регулярне вживання може завдати серйозної шкоди організму, зокрема серцю і судинам. Зрештою, надмірна любов до цього напою може призвести до серцевих нападів, які можуть закінчитися летальним результатом.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал "Знай" повідомляв, експерти пояснили, чому подрімати в обід - не найкраща ідея: на довголіття розраховувати не доводиться.

Також наш портал повідомляв, здоров'я підкосить суттєво: дієтологи назвали м'ясний делікатес, яким краще не балувати смакові рецептори.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, навіть щіпка може нашкодити: дієтологи попередили про шкоду приправи, яка є на кожній кухні