Влітку кукурудзу можна законсервувати, як і інші овочі та фрукти. Однак існує ще один спосіб, завдяки якому вона збережеться до зими і при цьому не втратить своїх смакових та корисних якостей.

Щоб поласувати кукурудзою взимку, її можна заморозити. Однак у цій справі є свої нюанси, про які потрібно знати господиням. Є два способи - заморожування качанів або тільки зерен.

Морозилка, фото apostrophe
Морозилка, фото apostrophe

Так, для заморожування качанів потрібно спочатку обрати їх. Вони повинні бути молодими та приблизно одного розміру. Качани слід відварити у звичайній чистій воді звичайним способом, а після прибрати до повного остигання.

Для фасування потрібно загорнути кукурудзу в харчову плівку та відправити у морозильну камеру. Коли взимку вам захочеться скуштувати качанів, просто дістаньте заморожену і відваріть її в окропі близько 15-20 хвилин.

Популярні новини зараз
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Показати ще

Кукурудза, фото: Знай.ua
Кукурудза, фото: Знай.ua

Другий спосіб – заморожування кукурудзи в зернах. Він підходить для приготування супів чи дитячого харчування. Для цього качани потрібно відварити звичним вам способом і дати їм повністю охолонути. Далі акуратно зріжте зерна кукурудзи з качанів і пересипте в окремий пакет. Покладіть їх у морозилку так, щоб згори нічого не придавило зерна.

Нагадаємо, це не прикол, реально не знайдете грошей на ремонт: що заборонено "зливати" у каналізацію

Раніше ми писали про те, що п'єте чай і заганяєте отруту: печінка попрощається з вами, якщо ви продовжите це робити

Як повідомляв Знай.ua, спеціалісти пояснили, чому подрімати в обід - не найкраща ідея: на довголіття можна не розраховувати