Господині часто використовують звичайну тертку для приготування страв. У процесі експлуатації інструмент мажеться і забивається, тому потрібно знати як правильно мити його, особливо дрібну тертку. Якщо вчасно не очистити тертку, залишки продуктів затвердіють і завдання ускладниться в рази. Про це пише ukr.media.

Очистити дрібну тертку – найскладніше, адже про неї можна пошкодити шкіру рук, а губки проти неї безсилі. Втім, є кілька хитрих лайфхаків, які спрощують це завдання.

Як очистити тертку. Фото: скрін youtube
Як очистити тертку. Фото: скрін youtube

Тепла вода та лимонний сік

Терку слід замочити в ємності з теплою водою, додавши кілька крапель лимонного соку. Залишити інструмент слід на 15-20 хвилин, а потім промочити терку нейлоновою губкою з краплею миючого засобу та промити під холодною водою.

Сода та перекис водню

Засохлі на тертці продукти можна видалити, намочивши тертку під водою, а потім посипавши содою і додавши перекис. Виникне реакція, яка роз'їдає забруднення. Через 10 хвилин інструмент можна буде легко очистити просто промив під теплою водою.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як очистити тертку. Фото: скрін youtube
Як очистити тертку. Фото: скрін youtube

Сира картопля

Картопляний сік допоможе розмочити забруднення і прибрати його не важко.

Кип'ятіння

Якщо забруднення занадто складні, допоможе кип'ятіння. Терку слід помістити в каструлю з холодною водою та довести до кипіння. Через десять хвилин вимкнути вогонь і залишити інструмент до охолодження, після чого промити в теплій воді з миючим засобом.

Раніше портал Знай повідомляв, навіщо господині ставлять соду в духовку: корисний лайфхак, який легко вирішить побутове питання.

Також наш портал інформував цікавий лайфхак для очищення сковорідки від нагару: знадобиться жменя рису та трохи зусиль.

Крім того, ми писали, у кухні завжди пануватиме приємний запах: проста, але дуже ефективна хитрість, яку оцінить кожна господиня.