Час, важка робота та регулярне покриття гель-лаком не щадять нігтьову пластину. Зазвичай у такій ситуації добре працюють вітаміни, які варто приймати внутрішньо, але для зовнішнього лікування нігтів підійде цитрусовий настій.

Зробити засіб для зміцнення нігтів у домашніх умовах дуже просто і що найголовніше – бюджетно, тим більше зараз триває сезон цитрусових.

Мандарини, фото mke
Мандарини, фото mke

Для приготування настою нам знадобиться мандаринові кірки та олія - ​​кунжутна, кокосова та мигдальна.

  1. Висушуємо шкірку мандарина, щоб вона не заплісніла. Жодної краплі вологи не повинно потрапити в настій, інакше він буде зіпсований. Подрібнюємо кірки.
  2. Засипаємо шкірку в невелику термостійку ємність і заливаємо її олією. Воно має покривати подрібнені кірки приблизно на 5 см. Зверху потрібно залишити вільний простір.
  3. Нагріваємо олію на водяній бані. Вливаємо її до подрібненої цитрусової шкірки. Потім обгорнути ємність фольгою і зберігати на включеній батареї протягом 2-3 тижнів. Поки суміш настоюватиметься, не забувайте її періодично струшувати, при потребі доливай ще трохи олії.

Перед використанням настій краще процідити через дрібне сито, а втирати в нігтьову пластину. Далі не забудьте про крем. Зберігати засіб слід у холодильнику.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Здорові нігті. Фото: YouTube
Здорові нігті. Фото: YouTube

Нагадаємо, одна спеція суттєво покращить стан організму: але не слід зловживати

Раніше ми писали про те, що вижити без кофеїну можна: чим замінити каву, щоб підбадьоритися

Як повідомляв Знай.ua, які продукти погіршують стан шкіри: небезпечний список