Стало відомо про те, чи потрібно мити автомобіль у зимову пору року, а також які наслідки можуть чекати на недосвідчених водіїв.

Величезна кількість водіїв вважають, що взимку абсолютно немає сенсу мити транспортний засіб, оскільки він все одно дуже швидко знову стає брудним. Однак, як виявилось, це не зовсім правильний підхід.

Автомобільний ринок Дніпро, ukrinform
Автомобільний ринок Дніпро, ukrinform

На дорогах використовується як сіль, так і інші хімічні речовини для обробки, і виходить, що взимку автомобіль чіпляється не тільки бруд, але і ці реагенти.

Це і є головною причиною, чому регулярно варто мити автомобіль навіть узимку. Справа в тому, що навіть при найменших тріщинах бруд вступає в хімічну реакцію з металом, і через місяці ви можете замінити сліди іржі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube
Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube

Взимку важливо дотримуватись балансу, і явно не їздити на мийку через день. Вистачить лише раз на місяць.

З мінусів те, що ви можете пошкодити гумки та лакове покриття, але від іржі вас це врятує.

Варто пам'ятати, що зимове миття обов'язково має бути в опалювальному приміщенні, де температура вище 0. Тобто, в мороз явно краще забути про цю ідею.

Також, використовуйте холодну або теплу воду, але не окріп, щоб не було перепаду температур. Особливу увагу приділяйте аркам, порогам та днищу, оскільки основна частина бруду накопичується саме у цих місцях.

Автомобілі, скріншот: YouTube
Автомобілі, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що з яких продуктів варто почати день, щоб схуднути: варіанти для смачного та корисного сніданку

Раніше повідомлялося, що хворіти скасовується: напій, який захистить від небажаних вірусів і підбадьорить

Також, як швидко очистити картоплю в мундирі за секунду: спосіб, який заощадить час та зусилля