Високий кров'яний тиск може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Фахівці розповіли, який популярний фрукт може допомогти при проблемах із тиском. Про це пише Eat this, not that.

Так, за словами фахівців фруктом, що сприятиме зниженню тиску, є банан. По-перше, цей фрукт багатий на такий мікроелемент як калій. У свою чергу нормальний рівень калію позитивно впливає на здоров'я серця та артеріальний тиск. Крім того, норма калію допомагає знизити ризик інсультів та серцевих захворювань. Зазначається, що один банан містить близько 422 мг калію, що сягає 9% норми споживання.

Банани, скріншот: Youtube
Банани, скріншот: Youtube

Другий момент: банани допомагають підтримувати правильний об'єм крові та рідини, а отже нормальний артеріальний тиск. Ці фрукти ідеальний варіант для балансування рідини та електролітів у тілі людини. Калій, на який багатий банан, знижує вплив натрію, з яким саме пов'язують підвищення тиску.

Ціни на банани. Фото: скрін youtube
Ціни на банани. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Не менш важливим є й те, що банани мають відносно невисоку ціну і завжди доступні. Завдяки цьому їх можна назвати прийнятним засобом зниження артеріального тиску.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, скільки солодощів можна дозволити дітям на свята без шкоди здоров'ю: названо конкретну кількість.

Також наш портал інформував, забудьте назавжди про котлети, відбивні та ковбаски: кому категорично не можна їсти м'ясо.

Крім того, ми писали зайву вагу та ризик розвитку діабету: чому так важливо снідати і що буде, якщо пропускати цей прийом їжі.