Вчені визначили, що від концентрації в крові поліненасичених жирних кислот омега-3 залежить об'ємом мозку та кращі когнітивні здібності.

Світлана Броннікова, керівник центру інтуїтивного харчування Entueat, назвала лляне насіння найбагатшим на ці жирні кислоти продуктом.

Лляне насіння. Фото: Youtube
Лляне насіння. Фото: Youtube

За словами Бронникової, лляне насіння можна використовувати для приготування каші. Для цього достатньо залити подрібнене насіння водою та залишити на ніч.

Дієтолог нагадала, що для підтримки хорошого здоров’я варто харчуватися різноманітно, і продукти не обов’язково мають бути дорогими.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Також не варто покладатися на харчові добавки та вітаміни – збалансоване харчування важливіше.

Лляне насіння. Фото: Youtube
Лляне насіння. Фото: Youtube

Позитивний ефект від омега 3 досягається поступово і може зайняти до 8 тижнів. Лікарі рекомендують приймати добову дозу Омега 3 під час їжі, переважно вдень.

Відзначено, що Омега 3 з лляного насіння можуть уповільнювати всмоктування інших ліків і добавок. Отже, бажано уникати прийому омега 3 одночасно з іншими добавками та ліками.

Нагадаємо, ми писали, як швидко схуднути до Різдва: декілька порад для ідеального результату.

Як повідомляв "Знай.ua" одяг висохне після прання за лічені хвилини: проста хитрість, яка допоможе зекономити час.

Також "Знай.ua" інформував, що експерти розповіли водіям, чи економніше використовувати 92-й бензин замість 95-го.