Стало відомо про те, наскільки економніше заливати в транспортний засіб 92-й бензин замість 95-го. Експерти дали кілька порад водіям.

Практично кожен власник автомобіля на сьогоднішній день може значно заощадити на використанні транспортного засобу. Зокрема йдеться про використання того чи іншого типу палива.

Існує думка, що бензин А-95 набагато економніший, ніж А-92. Крім того, паливо з вищим октановим числом нібито має забезпечувати максимальну продуктивність двигуна, але чи це так насправді.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Паливо, яке є на заправках на сьогоднішній день, значно відрізняється екологічністю, а його октанове число підвищується за рахунок додавання деяких компонентів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

МТБЕ відрізняється своєю нетоксичністю, і його наявність у об'ємі до 10-15% надає паливу 6-12 одиниць октанового числа.

Мінусом МТБЕ є лише його леткість, через що компонент просто випарується з бензину в спеку. Більш того, автомобіль, який простояв без руху протягом 1-2 тижнів, значно втратить у своїй потужності.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Якщо зважати на все це, то паливо А-95 не дасть відчутного збільшення потужності для двигуна, і ніяк не забезпечить економічність.

При цьому краще відразу дивитися інструкцію з експлуатації, так як при постійному використанні А-92 можуть виникнути серйозні проблеми, якщо автомобіль не призначений для цього.

Якщо в інструкції сказано, що підходять обидва види палива, можна сміливо це робити.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що гречка стала ще дешевшою, а яйця, соняшникова олія та молоко поки не радують: супермаркети показали нові ціни на продукти

Раніше повідомлялося, що бензин, дизпаливо та автогаз: які цінники виставили АЗС на вихідні

Також водіям розповіли про способи перевірки реального пробігу автомобіля: обов'язково перевірте перед покупкою