Сліди жиру від скляної поверхні можуть відмити елементарні продукти, які є у кожному домі.

З часом на склі духовки з’являється жирний наліт, який відмити часто дуже важко. Якщо не вдається мити скло духовки після кожного приготування їжі, то можна легко позбутися жиру за допомогою декількох продуктів.

Духовка, фото mistergut
Духовка, фото mistergut

Одним з найдієвіших способів відмити жир є харчова сода та оцет. Спочатку змішайте склянку оцту з пів склянкою соди до стану пасти. Пасту потрібно розмазати по всьому склу та трохи почекати. Особливу увагу потрібно приділити засохлим плямам. Це все треба залишити на півгодини а потім протерти вологою губкою.

Лимон також може допомогти. З одного лимону треба вижати сік, і в ньому намочити губку та протерти скло. Цедру лимона треба помістити у жаростійку форму, заповнену водою та запікати на температурі 100 градусів 20 хвилин. Таким чином, окрім зникнення жиру, з духовки зникнуть неприємні запахи.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Сіль – ще один чудовий засіб для видалення застарілого жиру. Треба змішати півсклянки крупної солі з півлітра гарячої води. За допомогою губки цю суміш треба нанести на поверхню скла та залишити на 20 хвилин. Після цього просто стерти залишок суміші губкою та витерти до сухого стану.

Миття духовки, скріншот: YouTube
Миття духовки, скріншот: YouTube

Сіль та сода – прості засоби, які допоможуть прибрати застарілі залишки жиру дуже легко і швидко. Півсклянки харчової соди потрібно змішати з одною столовою ложкою крупної солі. Воду додавати до стану пасти. Суміш треба нанести на скло та залишити на 1 годину. Навіть стійкі плями видаляться за допомогою губки.

Таким чином за допомогою підручних засобів можна видалити з дверцят духовки навіть самі застарілі плями.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, як вберегтися від небезпеки та неприємностей: де не можна вішати дзеркало

Раніше портал Знай інформував, засіб який є усіх: секрети застосування перекису водню в побуті

Також наш портал повідомляв, як до блиску відмити плитку без покупної хімії: рецепт з бабусиного блокнота