Українці здавніх часів помітили, що від того, що знаходиться під ліжком, залежить самопочуття того, хто на ньому спить.

Вважається, наприклад, що мотлох, порожні банки та брудне взуття слід негайно прибрати з-під ліжка. А для того, щоб мати спокій, під ліжком зазвичай ховали "особливі" речі.

Спальня, фото pxhere
Спальня, фото pxhere

Сіль

Предки вірили, що уся нечисть боїться солі, яку вважали потужним оберегом від "лихого ока".

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Щоб вберегтися від пристріту і негативу, під ліжко ставили блюдце з сіллю. А для залучення грошей у дім сіль поміщали у полотняний мішечок.

Часник

Щоб уберегти оселю від зла, головку часнику клали під ліжко. А щоб позбутися безсоння, головку часнику клали під подушку.

Часник, скріншот: YouTube
Часник, скріншот: YouTube

Ніж

Щоб захиститись від магічного впливу чаклунів та відьом, наші пращури клали під ліжко ніж. Вірили, що гостре лезо розрізає енергетичні нитки зла, наведені на людину.

Мак

Освячений мак захищає оселю від негативу, а господарів від хвороб та пристріту, вірили наші пращури. Щоб не пустити зло у дім, мак розсипали на порозі і під ліжком.

Свята вода

Предки вірили, що свята вода захищає від хвороб і негативу. Її пили вранці натщесерце і ставили під ліжком в області голови.

Нагадаємо, ми писали, чи вмієте ви молитися: правила звернення до Вищих сил від афонських старців.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні рекордно падають ціни на лохину, але якість залишається поганою: у всьому винні фермери.

Також "Знай.ua" інформував, як підгодувати грушу влітку: цього вам точно не розповість сусід.