Українці й надалі страждають від спеки, шукаючи всі можливі способи охолонути і мріючи про прохолоду.

Актуальними залишаються поради, як менше потіти влітку в спеку, адже це справді можливо. Крім спеціальних антиперспірантів, які скорочують потовиділення, можна відповідним чином скоригувати спосіб життя. Проте слід пам'ятати, що потовиділення є однією з важливих функцій організму, що допомагає регулювати температуру тіла.

Спека. Фото: Youtube
Спека. Фото: Youtube

П'ять рекомендацій для зменшення пітливості у спеку:

1. При виборі засобу від поту, врахуйте, що антиперспірант блокує потові протоки, внаслідок чого піт не сягає поверхні шкірного покриву. У той же час дезодоранти не запобігають потовиділенню, а лише маскують неприємний запах.

2. У спеку не варто їсти гостру їжу. Також не варто зловживати солодкими та солоними продуктами, адже після їх вживання людині починає хотіти пити.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Спека, фото: Unian
Спека, фото: Unian

3. У спеку не варто захоплюватися напоями та продуктами, що містять велику кількість кофеїну, а також газованими та солодкими напоями. Щоб вгамувати спрагу і надмірно не потіти в спеку, краще пити звичайну воду без додавання різних підсолоджувачів, барвників. Її можна трохи охолодити.

4. Важливо, щоб у спеку тіло людини не переставало дихати. До найкращих матеріалів для літніх речей відносять бавовну, льон, сатин, шифон, ситець. Намагайтеся не одягати речі із синтетичної тканини, яка не дозволяє шкірі дихати. Найкраще надягати в спеку світлі речі та взувати босоніжки. Також пам'ятайте про головні убори.

5. У спеку на вулиці краще перебувати в тіні, особливо в обідній час. У приміщенні найкраще встановити кондиціонер чи вентилятор. Корисним буде часте вологе прибирання. Вибирайте постільну білизну із натуральних тканин. Душ краще приймати кілька разів на день.

Спека, кадр з відео
Спека, кадр з відео

Нагадаємо, лікар Комаровський розповів, на що звертати увагу при виборі сонцезахисних окулярів.

Раніше ми повідомляли, що на подвір'ї спека: як пережити високу температуру повітря сердечникам та гіпертонікам.