Миття посуду не можна назвати приємним заняттям, особливо якщо справа доходить до скляних кришок від каструль та сковорідок, які згодом стають каламутними від жиру. Відмити їх складно, але якщо знати одну хитрість, то завдання можна спростити. Про це пише pixelinform.

Згодом скляні кришки від каструль і сковорідок втрачають свій блиск і стають каламутними. Повернути їхній колишній вигляд за допомогою звичайного миючого засобу буває непросто, але є хитрість, яка допоможе вирішити завдання без особливих зусиль.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Так, можна використовувати два інгредієнти - харчову соду та перекис водню. З них слід зробити пасту, яка ідеально підходить для очищення скляного посуду, у тому числі кришок. Засіб не тільки видалить наліт, а й поверне колишній блиск.

Як відмити кришку. Фото: скрін youtube
Як відмити кришку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Для кращого ефекту засіб наноситься на поверхню на 10 хвилин, а потім протирається за допомогою губки. Важкодоступні місця можна протерти за допомогою зубної щітки, наприклад це може бути стик металевого обідка і скляної кришки.

Наприкінці процедури кришки або іншому посуді слід сполоснути в проточній воді і витерти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кухонний лайфхак для економних: як зробити засіб для миття посуду із двох простих інгредієнтів.

Також наш портал інформував, апельсинова шкірка та оцет: як приготувати секретний засіб, який полегшить прибирання та допоможе заощадити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, мошки "окупували" будинок? Як зробити пастку для надокучливих комах, кілька методів.