Досвідчені господині знають, що купувати дорогу побутову хімію для санвузла необов'язково, адже багато завдань можна виконати за допомогою того, що знайдеться вдома. Так, наприклад, за пару хвилин із двох інгредієнтів можна зробити ароматизатор та засіб для миття унітаза в одному флаконі. Про це пише pixelinform.

Для того, щоб зробити освіжувач повітря та ефективний засіб для миття унітаза потрібно запастися рідким милом та оцтом. Також знадобиться пластикова пляшка, але знайти її не складе проблем.

Унітаз, скріншот: Youtube
Унітаз, скріншот: Youtube

Насамперед пляшку слід наповнити склянкою рідкого мило і влити туди стільки ж оцтової кислоти. На цьому майже все. Втім, залишиться найскладніший етап - у пляшці потрібно зробити кілька отворів. Для цього можна використовувати ніж чи інший гострий предмет. Також дірки слід робити у верхній частині пляшки, щоб засіб не полився на підлогу.

Як відмити унітаз. Фото: скрін youtube
Як відмити унітаз. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Коли завдання буде виконано, пляшку потрібно помістити в зливному бачку унітаза. З кожним натисканням на кнопку спуску води з пляшки виливатиметься невелика кількість суміші, яка наповнить санвузол приємним ароматом і запобігає утворенню вапняного нальоту за рахунок оцту в складі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якраз і назавжди позбавитися жовтої смужки на унітазі: проста, але працююча хитрість від досвідчених господинь.

Також наш портал інформував, як помити дзеркало без розлучень, не використовуючи покупну хімію: корисний лайфхак для господарок.

Крім того, ми писали, дешевше та безпечніше магазинних аналогів: як приготувати засіб для миття посуду в домашніх умовах.