Навіть найдорожча та якісна ванна з часом може покритися неприємним жовтим нальотом. Це може статися як через неправильний догляд, так і неякісну воду. Відчистити такий наліт буває непросто, особливо з акрилової ванни, адже її поверхня є досить делікатною. Втім, існує лайфхак, що спрощує завдання, пише pixelinform.

Мінеральні солі та мікроорганізми, які потрапляють на поверхню ванни, в'їдаються в неї та утворюють жовтий наліт, а відмити його буває вкрай непросто. Втім, у досвідчених господинь є перевірений спосіб, який підходить для акрилових ванн, які не можна терти щіткою.

Спосіб відмити ванну, скріншот: Youtube
Спосіб відмити ванну, скріншот: Youtube

Так, поверхня ванни з акрилу досить делікатна, тому підхід потрібен особливий. Жовтий наліт можна видалити за допомогою розчину із лимонної кислоти, який наносять на забруднені місця. Розчин слід залишити на 20 хвилин, а потім змити. При цьому важливо, щоб усі кристали лимонної кислоти розчинилися, адже інакше можна подряпати поверхню.

Як відмити ванну. Фото: скрін youtube
Як відмити ванну. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Також від жовтизни ефективна сода. Її потрібно змішати з водою, щоб вийшла густа кашка, а потім нанести на проблемні ділянки та через 15 хвилин змити.

Раніше портал Знай повідомляв, як швидко почистити гриль та шампури після пікніка: простий лайфхак з видалення жиру та кіптяви.

Також наш портал інформував, як ефективно видалити жирну пляму з одягу: всього за 5 хвилин і без прання.

Крім того, ми писали, не треба драїти до потемніння в очах: ​​як відмити чайник із нержавіючої сталі без особливих зусиль, простий лайфхак.