Зараз можна зустріти безліч різних кавових напоїв, і кожен з них дуже відрізняється один від одного, але не всі вони корисні для здоров'я, і ​​навіть навпаки - становлять небезпеку. Лікар назвала, яка кава вважається шкідливою.

Кава може бути натуральною або розчинною, але обидва види знайшли своїх шанувальників. Дієтолог Світлана Фус розповіла, від якої кави слід відмовитися, щоб уберегти здоров'я.

Ціни на каву, фото: Знай.ua
Ціни на каву, фото: Знай.ua

Корисні властивості кави залежать від кількості сиропу, вершків та цукру. Найшкідливішим вважається популярний напій "3 в 1".

"Найгірша кава типу 3 в 1 або розчинна капучино в пакетах. Там міститься багато цукру, шкідливих жирів та емульгаторів. Та й підсилювачі смаку та запаху, які додають у такій каві, можуть негативно позначитися на роботі печінки", - попередила лікар.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Найкращим рішенням стане вибір на користь кавових зерен, але приготувати їх при цьому слід самостійно. Розчинна шкідливий, тому що її одержують у результаті складних промислових процесів. Також дієтолог зазначила, що важливо у всьому знати міру та контролювати кількість випитих чашок.

"Цю користь визначають наявність гіркоти та антиоксидантів у зернах. Але слід згадати про те, що молоко та вершки, додані до кави, знижують активність кавових антиоксидантів, ускладнюють їх засвоєння організмом", - каже експерт.

Кава, фото tekh-family
Кава, фото tekh-family

Нагадаємо, прислухайтеся, якщо не хочете підхопити грибок: які мочалки для душу шкодять здоров'ю

Раніше ми писали про те, що кроп допоможе вам схуднути без виснажливих дієт: як правильно пити чудо-воду для стрункості