Весна - це той час, коли всі починають приводили до ладу своє господарство та городи, щоб підготуватися до нового сезону після зими. У господинь дуже багато клопотів у цей період, а одна з них – газон.

Кожна хоче, щоб він був акуратним і доглянутим, але для цього потрібно слідувати чітким рекомендаціям. Як тільки сніг піде, слід приступати. Декілька простих правил догляду допоможуть зробити газон таким, щоб усі сусіди "луснули" від заздрощів.

Догляд за газоном, кадр з відео
Догляд за газоном, кадр з відео

Перше, чим потрібно зайнятися – це прибирання. Важливо навести лад, оскільки під снігом може ховатися чимало сміття – листя, сухої трави тощо. Необхідно обробити газон садовими граблями спочатку вздовж, а потім упоперек.

Далі проведіть процедуру під назвою аерація. Може здатися складною, але це насправді не так. Вона полягає в тому, щоб наситити коріння трави киснем. Слід проткнути землю на глибину не менше 10 см. Таким чином коріння насититься киснем, а це, у свою чергу, покращить засвоюваність азоту.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ну і куди ж без підживлення? Рослинам необхідні добрива у весняний період, а саме газонна трава не буде прекрасного зеленого кольору без живлення. Використовуйте мінеральні та органічні добрива, але тільки один із видів - поєднувати не рекомендується.

Догляд за газоном, кадр з відео
Догляд за газоном, кадр з відео

Нагадаємо, ніколи не робіть цього, якщо хочете, щоб саджанці прижилися: 7 помилок садівників

Раніше ми писали про те, як "вмостити" розсаду помідора в землю за місячним календарем городника: сприятливі дати

Як повідомляв Знай.ua, подивіться на листя на городі і відразу все зрозумієте: порада, як дізнатися, чого не вистачає рослині