Існує багато різних лайфхаків для догляду за кімнатними рослинами, які допомагають вилікувати квіти та зробити їх ще красивішими. Наприклад, у цьому може допомогти пиво. Звучить дуже несподівано, проте цей напій може дуже позитивно вплинути на рослину.

Мало хто знає, що рослини можна поливати не тільки водою, а й пивом. Справа в тому, що цей хмільний напій містить бактерії, які можуть стати справжнім щитом для кімнатної рослини та зміцнити її кореневу систему. Крім того, пиво може наситити ґрунт важливими елементами, такими як азот, калій, магній та марганець.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Однак слід розуміти, що поливати пивом можна не всі квіти, адже в деяких випадках воно може дати зворотний ефект і спровокувати загибель рослини. Експерти підкреслюють, що на пиво чудово реагують кімнатні троянди, грошове дерево, фікус, драцена та заміокулькас.

Кімнатні рослини, скріншот з відео
Кімнатні рослини, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також пивом можна протирати листя рослин, щоб пил не забивав їх пори. В цьому випадку готується розчин: пиво розбавляють із водою в рівних пропорціях.

Важливо пам'ятати, що перед застосуванням пива потрібно дати трохи постояти, щоб із нього вийшли гази.

Раніше портал Знай повідомляв, копійчане добриво для кімнатних рослин, яке легко зробити своїми руками: перетворить будинок на квіткове царство.

Також наш портал інформував, лікує стебло та вбиває плісняву: як зробити незамінне добриво для кімнатних рослин з активованого вугілля.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що пережити зиму: як убезпечити кімнатні рослини від засихання в холодний період, всього 4 правила.