Незабаром весна, а це означає, що почнуться різні роботи в саду і на городі. Садівникам розповіли, як обрізати та удобрити троянди. Прості поради.

Напередодні весни багато господинь розпочали підготовку до дачного сезону, і експерти дали поради тим, у кого є квітник з кущами троянд. Краще заздалегідь подбати про те, щоб обрізати їх та удобрити.

Із самого початку необхідно зняти укриття - так зване агроволокно, тирсу, гілки. Почніть робити це навесні, коли прийде стабільна плюсова температура. Приблизно через тиждень після цього можна починати обрізати, щоб кущі в літній сезон радували пишним цвітінням.

Поради садівникам, фото: вільне джерело
Поради садівникам, фото: вільне джерело

В основному господині обрізають троянди ближче до березня чи квітня, коли вже тепло та сонячно, і починають набухати бруньки на кущах.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Для цієї процедури вам будуть потрібні гострий секатор, який ви знезаразили в марганцівці. Це потрібно для того, щоб рослини не захворіли.

Поради садівникам, фото: вільне джерело
Поради садівникам, фото: вільне джерело

Спочатку видаліть старі, сухі та слабкі пагони, щоб троянди не витрачали на них свої сили. Також ліквідуйте криві та дрібні гілки, які ростуть усередину куща. Це допоможе уникнути загустіння чагарника.

Зріз робимо трохи вище за бруньку (приблизно на 5-7 мм) під кутом 45 градусів – він повинен бути спрямований так само, як і брунька, а після обрізки обробляємо його садовим варом. Потрібно залишити від 2 до 6 бруньок на кожному сильному пагоні троянди.

Після того, як ви обрізали троянди, потрібно приділити достатню увагу їх добриву. Садівники після того, як розтанув сніг, розкладають у кущів кінський гній, а після цього обприскують чагарник одновідсотковим розчином мідного купоросу.

Розы, скриншот youtube
Розы, скриншот youtube

Зазначимо, що оптимальним вважається проведення двох кореневих та одного листового підживлення.

В основному це робиться чотири рази за сезон: після обрізки, після появи бутонів, після першої хвилі цвітіння, а також наприкінці серпня.

Троянди, фото: скріншот з відео
Троянди, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що капуста дасть два врожаї за сезон: коли та як треба сіяти пекінку. Закладати насіння потрібно на глибину близько 1-2 сантиметрів і посипати зверху золою.

Раніше ми повідомляли, що не поспішайте викидати: несподівані добрива, які допоможуть виростити гідний урожай.