Іноді люди заводять будинки рослини, які здаються дуже красивими та безпечними, але водночас вони можуть бути смертельно небезпечними для домашніх улюбленців. Коти і собаки бувають небайдужі до рослин і часто намагаються спробувати їх на смак, тому слід знати, що краще не висаджувати вдома. Про це пише Southern Living.

Існує багато рослин, які можуть нашкодити домашньому вихованцю, викликавши отруєння і навіть летальний кінець. Пропонуємо ознайомитись з кількома рослинами, які вкрай небезпечні для котів та собак.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Сагова пальма

Сагова пальма може рости як у приміщенні, так і на вулиці, прикрашаючи подвір'я. Дані рослини бувають чоловічими та жіночими. Якщо перші не несуть прямої загрози тваринам, то другі мають яйцеподібне насіння яскраво-червоного кольору, яке містить сильнодіючий токсин. Навіть пару такого насіння можуть призвести до смерті, якщо кіт або собака їх проковтнуть.

Лілія

Для собак лілії не небезпечні, але для кішок - чиста отрута. Якщо кішка спробує будь-яку частину рослини на смак або хоча б поп'є води з вази, в якій знаходяться зрізані стебла, це загрожує повною нирковою недостатністю і летальним результатом, якщо терміново не доставити тварину до ветеринара.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Азалії та рододендрони

Ці рослини виглядають дуже ефектно, через що їх часто садять вдома. Але листя цих квітів отруйне для домашніх вихованців і може викликати серцеву недостатність. Втім, згідно зі статистикою, тварини не приватно їх їдять, ймовірно, їм не подобається текстура. Однак краще не ризикувати життям вихованців та не заводити такі рослини.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, лікує стебло та вбиває плісняву: як зробити незамінне добриво для кімнатних рослин з активованого вугілля.

Також наш портал інформував, як буряковим відваром можна врятувати кімнатні рослини: несподівана суперсила коренеплоду.

Крім того, ми писали аптека на підвіконні: які лікарські рослини можна виростити в домашніх умовах.