Морська капуста - продукт з водоростей роду Ламінарія, а широко популярною вона стала завдяки унікальному смаку та низькій калорійності. Організм скаже вам велике "дякую" після її вживання, але краще розібратися з перевагами докладніше.

Цей продукт багатий різними вітамінами, які необхідні для здоров'я людини, але славиться морська капуста саме великому вмісту йоду. Ось декілька причин, чому її варто включити до свого раціону.

Дієта, фото freepik
Дієта, фото freepik

Оздоровлення кишечника

У морській капусті є клітковина, яку кишкові бактерії розщеплюють на сполуки, а вони, своєю чергою, позитивно впливають на мікрофлору кишечника.

Захист серця

Регулярне вживання цього препарату знизить ризик серцевих нападів, також корисні речовини зміцнять судини, а концентрація холестерину в крові впаде.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Здоров'я серця, фото nur.kz
Здоров'я серця, фото nur.kz

Допомога у схудненні

Морську капусту часто рекомендують дієтологи для процесу скидання зайвої ваги, так як вона низькокалорійна і містить альгінову кислоту і волокна, які фактично не перетравлюються, а діють як абсорбенти. Це допомагає токсинам швидше вивестись із організму.

Зниження ризику розвитку діабету

Завдяки клітковині у складі ці водорості регулюють рівні глюкози та інсуліну. Результати досліджень доводять, що вживання морської капусти підвищує чутливість до інсуліну.

Морська капуста, фото ideas-center
Морська капуста, фото ideas-center

Нагадаємо, у господарстві все стане в нагоді: як використовувати залишки мила на городі - несподіване застосування

Раніше ми писали про те, як вивести жирну пляму з одягу за допомогою вівсянки: корисний лайфхак для господарок