Стало відомо про те, як швидко і без зайвого клопоту можна відкрити двері автомобіля, які примерзли. Ці поради стануть вам у нагоді на випадок арктичних морозів.

Все частіше в останні роки в зимовий час трапляється відлига, яка зазвичай закінчується різким морозом. У такі моменти водій ризикує потрапити у досить неприємну ситуацію, коли двері автомобіля, люк бензобака, кришка капота тощо замерзають. Це може зіпсувати день.

Машина взимку
Машина взимку

Якщо це все ж таки сталося, то найкращим варіантом все ж таки стає обдування гарячим повітрям з фена, але при цьому, якщо можливості немає, то доведеться справлятися власними силами.

Але попереджаємо відразу. З усієї сили тягнути замерзлі двері не потрібно, адже є висока ймовірність щось зламати чи порвати. Спочатку обстукайте акуратно двері та місця з'єднання деталей. Навіть такі нехитрі дії зрушать лід, і спростять процедуру відкриття.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Снігоприбиральна машина, фото: скріншот з відео
Снігоприбиральна машина, фото: скріншот з відео

Один із найнеприємніших варіантів розвитку подій те, якщо заледеніла безпосередньо личинка замку. Можна спробувати використовувати силіконову олію, або нагріти ключ від замку на відкритому вогні.

Працювати ключами в такому випадку потрібно дуже акуратно, щоб не зламати нічого, адже на морозі вони дуже тендітні.

Єдине, що може врятувати вас від подібних ситуацій - обробка оліями дверні петлі, а також різні частини транспортного засобу, що рухаються. Дверні замки рекомендується іноді обробляти незамерзаючим складом. Асортимент дуже великий у магазинах, а мінімальна вартість на них.

Cнігопад, зима - фото Знай.ua
Cнігопад, зима - фото Знай.ua

До речі, якщо взимку вирішили помити машину, слід не забувати про процедуру продування кузова від крапель води. Це теж вас убезпечить від таких ситуацій.

Нагадаємо, як дати друге життя постільній білизні, яка вже зносилася: кілька цікавих застосувань

Раніше повідомлялося, що експерти назвали найбільш вітамінні продукти взимку: організм скаже вам спасибі навесні

Також, водіям на замітку: які системи безпеки автомобіля перестають працювати у негоду