Прихід зими та холодів не найулюбленіший час для водіїв. За машиною потрібно доглядати ретельніше, щоб вона пережила цей період без наслідків.

У зимовий час витрати пального теж значно збільшуються, але причина далеко не в порі року, а в самих помилках водіїв. У першу чергу до помилок відносять занадто довгий прогрів двигуна, опалення салону, а також числові електрообігріви.

Водії. Фото: Youtube
Водії. Фото: Youtube

Також, впливає і сам стан доріг, оскільки поверхня заважає перекочування коліс. Олія в підшипниках теж може стати причиною занадто великої витрати палива.

Виправити ситуацію досить легко. Наприклад, потрібно прогрівати недовго, поки скидаєте сніг із кузова. Після цього повільно починайте рух. Витрата палива значно знизиться.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube
Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube

Також, рекомендується очищати з кузова весь сніг, і тоді автомобіль стане значно легше, і опора потоку вітру знизиться до норми.

Тиск повітря в шинах є ще одним дуже важливим аспектом, який на морозі починає падати.

Олію потрібно використовувати якнайменшу в'язкість, за типом 0W-20. Це допоможе значно заощадити не лише на паливі, а й на подальшому ремонті двигуна.

Спробуйте використовувати автоковдру. Вона прискорює прогрів і довго не дає мотору охолонути, що важливо при нетривалих зупинках між поїздками.

Ну, і звичайно, варто задуматися про свою манеру їзди. Водіть плавніше, без пробуксування, а також прискорень.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що до 20 тисяч на руки щомісяця: новий вид виплат українцям, кому пощастить

Раніше повідомлялося, що як ефективно очистити пральну машинку від накипу: необхідні кошти знайдуться на кожній кухні

Чи думали, що про вас забули? Водіям "євроблях" нагадали про штраф та конфіскацію