Стало відомо, що 10-річний школяр з китайської південної провінції Гуандун виявив 11 скам'янілих яєць, які належали динозаврам. Їх вік становить не менше 66 мільйонів років.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Варто відзначити, що неймовірну знахідку Чжан Янчжэ виявив абсолютно випадково під час прогулянки зі своєю мамою біля мосту через річку Дунцзян. Скам'янілості відразу ж нагадали їм яйця динозаврів, тому вони розповіли про цю дивину відповідним органам. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Фахівці пояснили, що дані скам'янілості – яйця динозаврів, які вимила повінь, розмив грунт в тому місці.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Також варто підкреслити, що знахідку зробив саме школяр, оскільки через великий інтерес до палеонтології знав, як повинні виглядати яйця динозаврів.

В кінцевому підсумку, на місце прибули фахівці і виявили цілу кладку з 11 яєць діаметром близько 9 сантиметрів кожна. За попередніми оцінками вони відносяться до пізнього крейдяного періоду.

Завдяки складу ґрунту і підземних вод яйцям вдалось зберегтися майже в первозданному вигляді.

Нагадаємо, що на Черкащині нелюди викинули на смітник захоронення 18-го століття.

Як повідомляв портал Знай.ua, археологи натрапили на найдавніший в історії храм.

Також портал Знай.ua писав, що під Львовом археологи розкопали амфору.