Дослідники розкрили не мало таємниць минулого, які хвилювали світ. Вчені досі натикаються на дивні, просто неможливі артефакти, які показують, наскільки мало ми знаємо про наше минуле. Деякі артефакти моментально розкривали свою загадку археологам, а деякі і донині не хочуть піддаватися.

Ми розповімо про абсолютно божевільні відкриття, над таємницею яких вчені б'ються вже не одне століття.

Рукопис Войнича

Найдавніший манускрипт не піддається ніяким розшифровкам. Книга нібито оповідає про інші цивілізації, які живуть в паралельному світі: деякі малюнки зображують неймовірних істот, інші ж показують цілком звичні земні. Вченими доведено, що рукопис не може бути містифікацією, аналіз тексту показав його цілісну структуру.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Антикиферский механізм

Дуже точно показує астрономічні позиції планет, відкритих лише в наш час. Дивовижний механізм був виявлений водолазами біля берегів Греції. Незвичайний артефакт, датований 100 роком до нашої ери. Сучасні експерти, всі як один, стверджують, що в той час такого механізму існувати не могло — тільки через тисячу років араби і китайці "доростуть" до цього рівня.

Байгунские труби

Аналіз показав, що вік артефакту перевищує п'ять тисяч років. Два десятки труб виходять з скельних порід, ніби колись вони забезпечували вентиляцію якомусь підземному місту. В ті часи людина ще не знала заліза, і фахівці не розуміють, як таке можливо.

Велетенські кам'яні кулі Коста-Ріки

Ідеальні відполіровані сфери, розкидані по всій Коста-Ріці, можуть важити до восьми тонн, але вчені знаходили і зовсім маленькі зразки. Такі кулі могла би створити древня людина. Але поблизу немає і сліду каменоломень — звідки тоді брали матеріал?

Багдадская Батарея

Ретельний аналіз змусив археологів схопитися за голову. Чергова партія глиняних горщиків мала всередині мідний стрижень з ознаками кислотної корозії. Тому ймовірно, що в горщиках колись була рідина, яка взаємодіяла з міддю і продукувала електричний заряд. По суті, вчені знайшли акумуляторну батарею віком тисячу років.

Bloop

Дивний звук в океані зафіксувало в 1997 році американське Національне управління океанічних і атмосферних досліджень. Такий гучний, що його відсканували відразу два мікрофони, відстань між якими становить цілих 3000 морських миль. За хвильовою схемою вчені змогли визначити, що звук був зроблений твариною. Але тварин таких розмірів в природі не існує!

Нагадаємо, вчені розкрили таємницю стародавнього календаря індіанців.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені розшифрували стародавнє єгипетське любовне заклинання.

Також "Знай.uа" писав, про таємниці древньої цивілізації Майя, які відкрилися зовсім недавно.