Пральна машинка в будинку чи не головна техніка, тому що вона заощаджує купу часу та сил. Тим більше, що переважно пранням займаються жінки. Техніка зазвичай працює близько 10 років, за цей час вона потребує деяких замін деталей.

Однак згодом настає час, коли стає зрозуміло, що доведеться купувати нову машинку.

Є купа факторів, які впливають на термін служби пральних машин, і один із українських блогерів поділився інформацією, як розпізнати ці "дзвіночки".

чому треба чистити пральну машину
Навіщо чистити пральну машину? https://lifter.com.ua/

Насамперед якість техніки залежить від виробника. Важливою також є жорсткість води, вага одягу, який стирають та частота прання. Під час експлуатації можна відзначити ознаки, які свідчать про те, що машина відслужила.

Популярні новини зараз
Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Улюблений одяг ви більше не стираєте в машинці

Це очевидна ознака, що пральну машину потрібно оновлювати. Якщо техніка псує одяг і не виконує більше своїх основних функцій, навіщо він у домі? Машинка може більше не видаляти плями, не виполіскувати миючі засоби та розтягувати тканини. Якщо це сталося, немає сенсу намагатися продовжувати термін служби машини. Купувати новий одяг щоразу після прання точно невигідно.

Пральна машина. Фото: Youtube
Пральна машина. Фото: Youtube

Проблеми з барабаном

Якщо ви помітили, що після прання барабан не вологий, а мокрий, це означає, що він погано працює наприкінці циклу прання. Якщо ж з одягу взагалі скапує вода, це означає, що барабан зносився. Причиною поломки можуть бути несправності системи тиску та зношений двигун.

Машинка не зливає воду

Буває, що під час прання машинка зупинилася, воду не зливає і не відчиняються дверцята. Причиною цього може бути засмічений фільтр помпи.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Шум під час прання

Під час циклу прання машинка мало не стрибає і створює неприємний гуркіт. І чим швидше обертається барабан, тим голоснішими стають звуки і сильніші за стрибки. Причиною цього може бути неправильне закладання одягу або несправність підшипників. Перевірити підшипники можна, провернувши барабан пральної машини вручну, коли машину вимкнено. Якщо барабан проскакує і важко прокручується, швидше за все, підшипники несправні.

Нагадаємо, келих вина не врятує: вчені довели, що маленькі дози алкоголю теж спричиняють рак.

Раніше повідомлялося, стежте за тим, що потрапляє до вашого рота: один маленький продукт змусить вас схуднути назавжди.

Також, тертка тупа, а чоловіка в будинку немає: як швидко її заточити – розбереться кожен.