Літом, коли ми багато часу проводимо на вулиці, купаючись у річках і басейнах, граючи на пляжах і дитячих майданчиках, ми стаємо більш вразливими до очних захворювань, таких як кон’юнктивіт і кератит.

Кон’юнктивіт – це запалення слизової оболонки ока. Його можуть спричинити віруси, бактерії або порушення гігієни, наприклад, коли людина тре очі брудними руками. Діти, які грають у піску та обмінюються іграшками, часто заражаються вірусним або бактеріальним кон’юнктивітом.

Чоловік, у якого болять очі
Чоловік, у якого болять очі

Літній період особливо небезпечний для дітей, які граються у піску на дитячих майданчиках і обмінюються іграшками. Аденовіруси та стафілококи, що викликають кон’юнктивіт, легко передаються через брудні руки або забруднену воду.

Кератит – це запалення рогівки ока, яке може бути бактеріальним, грибковим або вірусним. Зазвичай він виникає через брудні руки, травми ока або неправильне використання контактних лінз, які можуть накопичувати небезпечні мікроорганізми.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Проблеми з очима. Фото: Youtube
Проблеми з очима. Фото: Youtube

Герпетичний кератит спричинює вірус простого герпесу. Він потрапляє в очі через забруднені руки або з іншої частини тіла, наприклад, з губ.

Ускладнення таких захворювань можуть бути серйозними. Наприклад, кон’юнктивіт може призвести до блефариту (запалення повік) або кератиту, а кератит може знизити зір, викликати астигматизм або навіть ендофтальміт (інфекція всередині ока), що може призвести до втрати зору.

Щоб уникнути цих проблем, слід дотримуватися кількох простих правил:

Око
Око

  1. Не торкайтеся очей брудними руками.
  2. Нагадуйте дітям про гігієну, пояснюючи, що пісок та інші забруднення можуть бути небезпечними для очей.
  3. Мийте іграшки, які діти беруть з майданчиків, теплою водою з милом.
  4. Після прогулянок обов'язково мийте руки з милом або обробляйте антисептиком.
  5. Не носіть контактні лінзи в басейнах або під час купання у водоймах. Після купання лінзи слід встановлювати тільки чистими, сухими руками.
  6. Обробляйте лінзи і їх контейнер спеціальними розчинами і не використовуйте їх повторно без очищення.

Нагадаємо, із сором'язливого хлопця – в упевненого себе чоловіка: схуд на 116 кілограмів, через постійні відмови жінок

Раніше ми писали про те, що застудитися простіше, ніж взимку: які фактори ведуть до хвороби влітку

Вам буде цікаво дізнатися обережно вони скоро знову повернуться: чим небезпечні кліщі для людини