Перед зимою кожен господар мав би хоча б мінімально підготувати житло для проходження опалювального сезону без "сюрпризів". Насамперед потрібно позбутися протягів, які витягуватимуть тепло. Про це повідомляє інформаційний портал ogo.

Якщо зробити будинок енергоефективним, можна істотно заощадити на комунальних платіжках, у тому числі на опаленні. Найпростіше, що можна зробити – ліквідувати протяги.

Скрін, відео YouTube вікно
Скрін, відео YouTube вікно

Насамперед необхідно виявити проблему і зробити це простіше, ніж може здатися на перший погляд. Для цього знадобиться звичайна свічка.

Що потрібно зробити?

Дочекайтеся вітряного дня і помістіть свічки у приміщенні із зачиненими вікнами. Потрібно уважно спостерігати за полум'ям - якщо почне рухатися, це може вказувати на витік повітря біля вікна.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Заклеювання щілин у вікнах, скріншот з відео
Заклеювання щілин у вікнах, скріншот з відео

Як позбутися протягу?

Перевірте та загерметизуйте всі можливі витоки повітря – двері та вікна утепліть спеціальними герметиками та матеріалами. Також врятувати від протягів може звичайна пухирчаста плівка, яку слід покласти між віконною рамою та вікном.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, терміново покладіть пляшки з водою в морозилку та отримайте менший рахунок за комуналку: як це працює.

Також наш портал інформував, зима близько: як випрати пуховик, щоб наповнювач залишився на місці та не було розлучень на тканині.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що терміново скорочуйте витрати: українців попередили, як виживати під час подорожчання комуналки та підвищення цін на продукти.