Щоб правильно заморозити овочі, спершу їх потрібно обробити.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОбробка допомагає максимально зберегти правильну текстуру, колір та смакові якості. Правильно буде вчинити так: кинути у кипячу воду не надовго, а потім швидко витягнути та кинути у крижану воду. Крижана вода допоможу зупинити процес обробки. Після відварювання варто покласти їх у зручну тару та покласти в морозилку.
Гриби правильно заморожувати дещо по-іншому. Спочатку їх потрібно помити та почистити від бруду. Після цього можна порізати їх до розміру, який потрібний. Потім буде правильно обсмажити на олії, соняшникову олію можна замінити вершковим маслом. Готувати по повного просмаження. Потім охолодити та розфасувати у потрібну тару. Такі заготовки можна використовувати для перших страв, або для тушкування картоплі.
Зелень також часто заморожують на зиму. Вона дуже відрізняється від сушених прянощів, які доступні зимою. Щоб максимально зберегти колір та аромат зелені потрібно вимити та висушити необхідні трави. Знебарвлене листя та стебла викинути. Заморожувати можна подрібнену, або ж цілу зелень. Також можна зберігати трави у формах для льоду. Так, варто помістити зелень на дно форми для льоду та заповнити оливковою олією, або бульйоном. При повному застиганні витягнути з форми та перекласти у фасувальний пакет. За необхідності такі ароматні кубики можна додавати до страв. Таким чином зберігається аромат та колір зелені.
Нагадаємо, портал Знай інформував, ціни у вересні приємно тішать: українцям показали, скільки коштуватимуть баклажани, кабачки та перець
Раніше на порталі Знай повідомлялося, морква лежатиме до 8 місяців і не згниє: як правильно зберігати овоч після збирання врожаю
Також наш портал інформував осінній цінопад на овочі: у супермаркетах відчутно подешевшали огірки, помідори, морква та цибуля