Дуже складним завданням може бути прибирання квартири або будинку, якщо ви не знаєте, як це правильно робити. Наприклад, миття вікон - це ціле мистецтво, яке передбачає етапи від напряму рухів, до матеріалу, яким можна чистити шибки.

Якщо ви хочете чисте дзеркало або вікно без розлучень, його варто очищати зверху вниз, щоб не стікав миючий засіб. Використовуйте силу тяжкості на свою користь і дозвольте миючий засіб капати на ті ділянки, які ви ще не мили.

Даними порадами поділився один із українських блогерів, який часто публікує життєві поради у мережі YouTube.

Миття вікон, скріншот: YouTube
Миття вікон, скріншот: YouTube

Почніть зверху і рухайтеся вниз, щоб переконатися, що на вже ідеально вимиті скляні поверхні не залишилося крапель.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Крім того, вікна краще мити у похмуру погоду. Вам може здатися, що все має бути навпаки, адже під променями сонця бруд на склі видно краще. Однак сонце може передчасно висушити рідину для миття вікон, залишивши на них розлучення.

Миття вікон, скріншот: YouTube
Миття вікон, скріншот: YouTube

Якщо ви дочекаєтеся похмурого дня, щоб помити вікна, миючий розчин залишиться, поки ви його не витріть, і в результаті ви отримаєте блискучий блиск без розлучень.

Іноді перше протирання ганчіркою не видаляє весь миючий розчин, а повторне протирання ділянок скла може призвести до того, що на склі залишаться розлучення. Однак використання скребка дозволяє легко відполірувати кожну ділянку вікна. Скребок з довгою ручкою обов'язково потрібен, якщо ви збираєтеся мити високі вікна, він також допоможе в очищенні стін та дверей душової кабіни.

Миття вікон, скріншот: YouTube
Миття вікон, скріншот: YouTube

Як би ви не намагалися, залишки бруду накопичуються в кутах, де закріплюється скло, і дістатися до них може бути дуже складно, якщо у вас немає відповідного інструменту. Ватні палички ідеально підходять для очищення важкодоступних ділянок вікон у вашому будинку.

Старі футболки ідеально підходять для миття скла, тому що вони не залишають ворсу і достатньо поглинають вологу, щоб відполірувати вікно до блиску. Крім того, використання старих футболок замість паперових рушників — це чудовий спосіб заощадити гроші на господарських витратах, і це добре для довкілля.

Іноді домашні засоби краще справляються зі своїми завданнями, вони економніші і не містять невідомих хімікатів. Щоб створити власний засіб для миття скла, змішайте 1 склянку спирту, 1 склянку води та 1 столову ложку оцту.

Деякі люди користуються газетою для полірування скляних поверхонь. Це справді працює і може працювати добре, але багатьом людям не подобається, коли газетна фарба потрапляє на руки.

Газета також "розповзається", коли намокає. Але якщо ви вважаєте, що рушники та ганчірки не для вас, газету варто спробувати. А якщо вас влаштовує вигляд скла, але не ваші руки, ви можете надіти рукавички.

Миття вікон. Фото: скрін youtube
Миття вікон. Фото: скрін youtube

Багато засобів для миття скла та вікон можуть пошкодити дерев'яні рами наших дзеркал та вікон. Запобігайте появі таких крапель на дереві, поклавши невелику ганчірку на дерево або підвіконня, щоб поглинути будь-які краплі. І не розпорошуйте надто багато миючого засобу за один раз – натомість обприскуйте вікно невеликими ділянками, працюючи зверху вниз до нижньої частини скла.

Нагадаємо, чому не можна прати дитячі речі разом із одягом дорослих: педіатр назвала головні ризики та дала поради.

Раніше повідомлялося, що секрети економії при використанні пральної машинки: комунальні платіжки відчутно зменшаться.

Також, речі, прання яких скоротить термін вашої пральної машини: варто бути обережними.