Молоко - корисний продукт, необхідний для здоров'я кісток, шкіри та волосся. Його можна додавати в каву, випічку чи кашу, а також вживати у чистому вигляді.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВтім, щоб молоко приносило лише користь, необхідно вміти вибрати якісний та безпечний продукт. Що для цього потрібно знати, розповідає нутриціолог Віра Курік у своєму Instagram.
При виборі молока в магазині потрібно дотримуватися трьох основних правил, які убезпечать від неякісного і навіть небезпечного продукту.
Правило №1
Нутриціолог радить зупиняти вибір на ультрапастеризованому молоці. Це живий продукт, який містить мікроорганізми, однак у ньому точно немає шкідливих бактерій. Ультрапастеризація передбачає миттєве нагрівання молока до 135-140 ° C, а потім швидке охолодження. Це вбиває небезпечні мікроорганізми, але зберігає вітаміни.
Правило №2
По можливості дивитися у бік молока у картонних пакетах. Така упаковка, на відміну від пластикових пляшок, не така токсична і продовжує термін придатності продукту.
Правило №3
Великі виробники турбуються про якість своєї продукції, щоб не втратити покупця. Саме тому експерт радить вибрати молоко відомих торгових марок. Купувати продукт дрібних, невідомих вам фермерських господарств може бути небезпечно.
Раніше портал Знай повідомляв, вибираємо овочі та фрукти без нітратів: не беріть яскраву моркву, ідеальні яблука та м'які огірки.
Також наш портал інформував, Євген Клопотенко підказав українцям, як вибрати більш корисний хліб.
Крім того, ми писали, такий "бонус" точно зіпсує апетит: як перевірити черешню на черв'яків і позбутися їх.