Всім відомо, що буряк добре чистить організм від шлаків. Нирки звільняються від каменів, кишечник від гнильних бродінь, судини від закупорок, а печінка від усього непотрібного.

Є два способи приготування бурякового квасу: бездріжджовий та дріжджовий.

Буряк, фото napensii
Буряк, фото napensii

Бездріжджовий спосіб є довшим: квас приготується через три-п'ять доби. При дріжджовому способі квас буде готовий за добу-дві. Такий квас варто пити холодним.

1 спосіб

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Показати ще

- 500 г буряків

- 3 л води

- 50 г житнього хліба

- 10 г дріжджів

- 100 г цукру

Сирий буряк потрібно промити, очистити, нарізати тонкими скибочками і підсушити в духовці. Потім залити невеликою кількістю гарячої води та варити до готовності. Відвар злити, долити кип'ячену воду, що залишилася, покласти чорний хліб, цукор, дріжджі і залишити на 1-2 дні в теплому місці для бродіння. Потім квас процідити та охолодити.

буряковий квас, фото Pxhere
буряковий квас, фото Pxhere

2 спосіб

Інгредієнти:

- 1 буряк

- 2 л води

- 4 столові ложки цукру

- 1 хліб житній

Очищені буряки потрібно дрібно порубати або нарізати, помістити в скляну банку, залити кип'яченою водою, додати цукор і скоринку житнього хліба. Банку закрити марлею і залишити для бродіння на 3 дні. Після цього квас слід процідити, розлити в пляшки, закупорити та охолодити.

Буряк / фото: Pixabay
Буряк / фото: Pixabay

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, який чай заварити при головному болю: розслабить і позбавить від дискомфорту.

Раніше ми повідомляли, що шкідливий для печінки і може спричинити рак: названо найнебезпечніший чай.