Капуста та інші види з цього ж сімейства славляться своїм вмістом глюкозинолатів (GL) — вторинні метаболи яких мають антиоксидантні та протитуморові властивості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВони містяться у всіх різновидах капусти та значно корисні для здоров'я людини.
Нутриціолог Сніжана Ворошилова на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram зазначила, як важливо правильно готувати капусту, щоб зберегти всі її цінні та корисні речовини.
Сімейство капустяних - це і руккола, хрін, васабі, гірчиця, редис, редька, ріпа та інші. Усі вони містять різні глюкозинолати, які утворюються із різних амінокислот. Ці з'єднання перебувають у неактивному стані, доки ми не руйнуємо "клітину". Тобто коли ми ріжемо, жуємо...
Ці сполуки стають дуже активними. Деякі їх властивості вивчені, інші ще проходять доклінічні випробування. Експерт попереджає, що при дії температури корисні речовини у овочах практично повністю зникають.
"Мені боляче дивитись, як ви варите броколі", - пише жінка в публікації
Найкращий спосіб - готувати капустяні види овочів на пару або ошпарювати їх.
Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на популярні овочі: скільки обійдуться помідори, огірки, цибуля і морква
Як повідомляв "Знай.uа", на Україну чекає падіння цін на овочі та м'ясо - скажімо "ні" цибулі по 50 грн/кг
Знай.ua писав, в Україні приємно подешевшали фрукти, але винятки є: ціни на апельсини, банани та яблука