У житловому приміщенні можуть витати різні аромати, приємні та не дуже. Запах сигаретного диму якраз один із них. Це дуже сильний подразник, якого буває складно позбутися, але вмілим господиням все під силу.

Є декілька простих, але дуже ефективних способів усунути запах диму від цигарок, а в дім повернути затишок та комфрот. Підручні засоби для цього знайдуться у кожного.

Сигарета, скріншот: Youtube
Сигарета, скріншот: Youtube

Оцет

Ускус здатний перебити безліч запахів. Потрібно змішати 200 мл засобу зі 100 мл води, а отриманим розчином обробити м'які меблі, шафи, полиці, люстри. Якщо ситуація зовсім запущена, пройдіть ганчіркою по шпалерах і стінах, а також не забудьте добре провітрити після цього приміщення.

Ефірні олії

Вони немов огортають все навколо своїм ароматом, а використовувати найкраще апельсинову, лимонну чи розмаринову олії. Насипте в ємність трохи морської солі і додайте кілька крапель олії, а потім розставити по квартирі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Натуральні олії, фото siberianhealth
Натуральні олії, фото siberianhealth

Хлор

Спочатку хлор пахне ще гірше сигаретного диму, але з часом розсіюється. Замочіть у розчині м'які іграшки, подушки, покривала, штори та випрайте їх. Меблі потрібно протерти, використовуючи содовий розчин.

Більш щадний варіант - потерти мило на тертці і змішати з невеликою кількістю соди. Потім суміш заливається водою та отриманим розчином обробляється квартира. У ньому можна випрати іграшки, штори, плед.

Нагадаємо, брусок дешевого мила може полегшити життя кожної господині: лайфхаки, про які багато хто не знав

Раніше ми писали, все встигнути і при цьому не втомитися: господиням розкрили секрети, які заощадять сили на збиранні