Виростити пекінську капусту може кожен городник і для цього не потрібно якихось особливих знань. Овоч невибагливий, гарна росте, а за сезон можна отримати два врожаї. Про це пише telegram-канал "Щоденник дачника. Сад та город".

Важливо знати один із найголовніших секретів вирощування пекінської капусти – час висаджування. Щоб уникнути цвітіння, висаджувати її потрібно або рано навесні, або в середині літа, коли світловий день коротший. Тому пекінську капусту садять двічі. Так, ранньо-весняна посадка припадає на період з 15 по 20 квітня, а літньо-осіння посадка з 20 липня по 10 серпня.

Пекінська капуста. Фото: скріншот youtube
Пекінська капуста. Фото: скріншот youtube

Також важливо пам'ятати, що пекінська капуста любить пухкі ґрунти. Насіння крупним планом на глибину в 0,5-1 см і залишають горщики в темному теплому місці до сходів, потім розсаду потрібно винести на світло. Полив потрібно припинити за 3-4 дні до висаджування. Зрозуміти, що розсада готова до висадки у грядку дуже просто. Якщо на рослині з'явилося 4-5 справжніх листків, то це сигнал, що час діяти.

Пекінська капуста. Фото: скріншот youtube
Пекінська капуста. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Закладати насіння потрібно на глибину близько 1-2 сантиметрів і посипати зверху золою. Потім потрібно закрити плівкою та покривним матеріалом. Вже за 4-6 днів можна буде побачити перші сходи.

Нагадаємо, що не чекайте до березня: городникам розповіли, які культури треба висадити вже зараз, щоби не втратити врожай.

Раніше ми повідомляли про місячний календар для городників: що означають фази місяця і коли висаджувати рослини.

Також стало відомо, що лікує стебло та вбиває плісняву: як зробити незамінне добриво для кімнатних рослин із активованого вугілля.