Конденсат на унітазах бентежить багатьох домовласників, бо з поверхні зливного бачка постійно капає вода, на підлозі утворюються калюжі, які потрібно швидко витирати.

Інакше волога може спричинити появу плісняви ​​та неприємних запахів. Через що люди і запитують, намагаючись з'ясувати причину такої собі "потливості" унітазу, щоб забути про проблему назавжди.

Унітаз, скріншот: Youtube
Унітаз, скріншот: Youtube

Причин кілька – висока вологість у ванній кімнаті та у квартирі, загалом. Вона може бути викликана такими речами, як велика кількість кімнатних рослин, сушіння великої кількості мокрої білизни, протікання у водопровідних або опалювальних системах та багато іншого.

Друга причина - надходження холодної води до бачка унітазу, який не припиняється через несправність запірної арматури, що заважає воді прогрітися до рівня кімнатної температури.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Унітаз, скріншот: Youtube
Унітаз, скріншот: Youtube

Боротися з цією проблемою можна кількома рішеннями – перевіркою стану вентиляційних отворів, ремонтом несправної запірної арматури та купівлею бачка з подвійними стінками.

Фізика каже, що це відбувається через зіткнення теплого та насиченого вологою повітря на холодних поверхнях. Через це потрібно шукати способи осушення повітря та підвищення температури поверхні зливного бачка.

Нагадаємо, чому не можна тримати кришку унітазу відкритою: питання не лише гігієни

Як повідомляв "Знай.uа", ніколи не робіть цього під час прибирання: 6 найпопулярніших помилок

Знай.ua писав, випити або вилити: чи можна з ранку споживати чай, який залишився з вечора