Зараз триває сезон соковитих та смачних фруктів, але імпортні на полицях магазинів також можна знайти. Водночас господині намагаються заощаджувати на всьому. Щоб даремно не викидати шкірку від тих же мандаринів, варто звернути увагу на ще один спосіб із серії "безвідходне виробництво".

Насправді, шкірка цитрусових дуже корисна. Вона є чудовим джерелом ефірної олії та клітковини, усуває блювання, покращує апетит, відновлює здоров'я дихальних шляхів. Переваг у цього, здавалося б, непридатного продукту дуже багато.

Апельсинова шкірка, фото з відкритих джерел
Апельсинова шкірка, фото з відкритих джерел

Але цей лайфхак відноситься не тільки до шкірки мандаринів, але й до інших фруктів - яблук, груш. Будь-яка підійде для цього рецепту. А готувати ми будемо неймовірно смачне желе чи варення, тут на розсуд кожного.

Для початку потрібно добре промити фрукти перед тим, як очищати їх від шкірки. Різні волокна, які є в мандаринах, варто забрати, тому що вони можуть гірчити.

Популярні новини зараз
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Далі закидаємо шкірку в каструлю з невеликою кількістю води та цукру за смаком. Все це має добре проваритися, поки продукт не стане м'яким. Після цього слід додати загусник. Це може бути желатин, агар-агар. Все змішуємо, доводимо до кипіння і чекаємо на повне охолодження.

Варення зі шкірки, фото vosmarket
Варення зі шкірки, фото vosmarket

Раніше ми писали про те, що стоматолог вам більше не знадобиться: топ продуктів, які будуть робити ваші зуби білішими

Як повідомляв Знай.ua, як нарізати цибулю без сліз: три способи

Також портал Знай.ua писав, що постоять утричі довше: як правильно зберігати цибулю та часник