Стало відомо про те, які ознаки може подавати ваш організм у разі дефіциту заліза. Небезпечний стан, який необхідно терміново виправляти.

Анемія - такий стан, при якому гемоглобіну стає неймовірно мало, і від цієї недуги страждає близько третини людей на планеті. Причини можна перераховувати нескінченно довго, але найголовніша – нестача заліза.

Синдром хронічної втоми
Синдром хронічної втоми, Pinterest

Першою ознакою є втома та слабкість. Найчастіше це також через дефіцит цієї речовини у вашому організмі. Коли в людини анемія, коли вона набагато менше клітин у крові, які доставляють кисень у потрібні органи.

Також ще однією ознакою анемії може бути задишка. Дослідження показують, що в такому випадку м'язи теж недоотримують необхідну кількість кисню, і тому вам навіть важко ходити.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Сон. Фото: кадр з відео
Сон. Фото: кадр з відео

Є й досить незвичайний симптом і називається він «синдром неспокійних ніг». Це пов'язано з розладом нервової системи, і викликає бажання постійно тремтіти ногами, а також порушує ваш сон.

Запаморочення, серцеві захворювання, набрякає язик, схильність до інфекцій. Все це є однією з ознак анемії, тому варто бути обережнішим. При цьому важливо пам'ятати, що в жодному разі не можна займатися самолікуванням, і при перших симптомах звертайтеся до фахівців.

Українські лікарі, фото: Facebook
Українські лікарі, фото: Facebook

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, що стоматолог вам більше не знадобиться: топ продуктів, які будуть робити ваші зуби білішими

Раніше повідомлялося, що ви можете не помітити небезпеку: яких обов'язкових правил потрібно дотримуватися взимку

Також, як швидко відмити кришки від сковороди без хімії: універсальна суміш, яка має бути в арсеналі кожної господині