Взимку українці часто готують популярні салати "Оселедець під шубою", вінегрет або просто буряк з олією. Після приготування коренеплоду залишається відвар, який зазвичай просто виливають. Та робити цього не варто.

Виявляється, буряковий відвар є дуже корисним для кімнатних рослин, адже здатний змусити цвісти домашні квіти й подарувати таким чином трохи яскравих кольорів до сірих буднів.

Як відзначається, відвар із буряка може стати чудовим добривом, яке підійде для будь-яких рослин. А все тому, що під час варіння буряка вода наповнюється великою кількістю поживних елементів. Зокрема, калієм, магнієм, фтором, марганцем та фосфором.

Буряк, фото glavred
Буряк, фото glavred

Спосіб його варіння простий. Для цього достатньо просто промити буряк, покласти в каструлю та залити водою. При цьому врахуйте важливий момент - солити його в жодному разі не можна. Далі просто відварюємо овочі до готовності, а воду залишаємо для квітів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Почекайте поки бурячний відвар охолоне. Після цього його треба перелити в зручну місткість та розбавити водою 1:1. Також важливо, щоб відвар був свіжим, оскільки саме тоді в ньому є багато поживних речовин.

Це неймовірно корисне добриво з буряка застосовується раз на тиждень. Частіше цього робити не варто, адже цього цілком достатньо, щоб квіти рясно квітнули та не хворіли.

домашні рослини, фото:sovkusom
домашні рослини, фото:sovkusom

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову